Etappi 2

Hämeenlinna-Jyväskylä

Päivä: 15/06/2023

Pituus: 205 km

Lemmettylän lausuma:

“Jossain Pirkanmaan ja Keski-Suomen rajaseuduilla on sisäänkäynti sorateiden Suomeen. Enää rullailla tasaisella, vaan tien profiili on jatkuvaa sahalaitaa. Jämsän jälkeen herkutellaan loputtoman tuntuista sorahissiä aina Jyväskylän tuntumaan. Pohjoisessa tiet kulkevat mäkien välistä, täällä ne menevät armotta yli. Tervetuloa sora-Suomeen!”

Reittikuvaus

Kakkospäivänä alkaa sorarokki soida. Jos ykköspäivänä haettiin lämpöä, niin tänään se löytyy jo hakematta. Tie kiemurtaa neljän maakunnan alueella ja kiharaa on vähintään yhtä paljon myös korkeussuunnassa. Monille voi olla yllätys, että koko matkan isoimmat nousumetrit kellotetaan satoja kilometrejä Lapin läänin eteläpuolella.

Haastava osuus alkaa, kun Kanta-Häme ja Päijät-Häme jäävät taa. Kuhmoisissa liipataan Isojärven kansallispuiston tuntumasta ja Jämsän jälkeen on pakollinen pysähdys Saakosken baarissa, kaurismäkeläisyyden elävässä ulkomuseossa. Reitti Jyväskylään ei ole suorin ja mäkireitin on poiminut Lullebieggalle Tom Söderdahl, ex-triathlonisti ja Ironmanien veteraani.

 

Join Lullebiegga!

Fill in your information below if you want to participate in or hear more about Lullebiegga. If you want to participate in the summer 2021 pilot group, tell us briefly about your cycling background and why you want to join.