Lullebiegga palaa
kesällä 2023

Vuoden 2023 parhaat paketit
Ke 14.6.
To 15.6.
Pe 16.6.
La 17.6.
Su 18.6.
Ma 19.6.
Ti 20.6.
Ke 21.6.
To 22.6.
LGB 8
2390€
LGB 4
1290€
LGB 2
740€
LGB 1
XX€
LGB 4
1290€
LGB 2
740€
LGB 4
1290€
LGB 2
740€
LGB 2
740€
SORATEILLÄ POIKKI SUOMEN!

Lullebiegga tarkoittaa pohjois-saamen kielellä etelätuulta, siis myötätuulta matkalla pohjoiseen. Se on tarpeen, sillä Lullebiegga on lisäksi raskaan sarjan etappiajo tosiharrastajille. Ajamme Suomen päästä päähän, Hangosta Nuorgamiin. Matkaan lähdetään 14. kesäkuuta ja perille saavumme kahdeksan etapin jälkeen 21. kesäkuuta, juhannusviikon keskiviikkona. Noin kaksi kolmasosaa matkasta kuljetaan sorateillä. Maanteillä emme koskaan pärjäisi Keski-Euroopalle tai edes naapureillemme, mutta sorateillä olemme maailman parhaita. Ne ovat reitti Suomen sydämeen.

Tule mukaan 2023!

Ilmoittautuminen vuoden 2023 Lullebieggaan on avattu! Koko taipaleen ajava ydintiimi on jo kasassa ja mukaan otetaan vielä 2-8 päivän matkalaisia niin kauan kuin majoituskapasiteettia riittää. Ennakkohinnat ovat voimassa suomalaisen soratien kunniaksi itsenäisyyspäivään saakka. Lähetä meille postia täältä sivustolta tai osoitteeseen info@lullebiegga.fi, niin laitamme infopaketin tulemaan. Jos sen jälkeenkin olet valmis elämäsi seikkailuun, niin tervetuloa!

Päästä päähän (LBG 8)

Lullebiegan avaimet käteen -paketti sisältää kaiken, mitä sorateiden Suomen läpiajoon tarvitaan:

 • Hotelliyöpymiset tapahtuman ajan (yhdeksän yötä, jaettu huone, osassa etappeja lomamökki).
 • Täysihoito, sisältäen aamiaisen ja illallisen, sekä ruokahuollon etappien aikana.
 • Lullefiesta, juhlaillallinen viimeisen etapin päätteeksi.
 • Uniikit henkilökohtaiset muistolahjat.
 • Henkilökohtaisten tavaroiden logistiikka lähtö- ja maalipaikkojen välillä.
 • Pyörien perushuolto etappien aikana ja maalipaikoissa.
 • Kuljetus etappien aikana, mikäli osallistuja on estynyt ajamaan.
 • Kuljetus Rovaniemen lentokentälle/rautatieasemalle tapahtuman jälkeen. Myös matkan varrella voi jäädä pois kyydistä.

Lisämaksusta rajattu mahdollisuus majoitukseen yhden hengen huoneissa.

Päivästä päivään (LBG 2 ja LBG 4)

Lullebieggan voi ajaa myös kahden tai neljän etapin siivuna.

Kaikki useamman päivän paketit (LBG 2 ja LBG 4) sisältävät seuraavan:

 • Hotelliyöpymiset ennen ensimmäistä etappia ja jokaisen jälkeen (yksi yö, jaettu huone, osassa etappeja lomamökki).
 • Täysihoito osallistumispäivinä, sisältäen aamiaisen ja illallisen, sekä ruokahuollon etapin aikana.
 • Henkilökohtaisten tavaroiden logistiikka lähtö- ja maalipaikkojen välillä.
 • Pyörien perushuolto etappien aikana ja ennen seuraavan alkua.
 • Kuljetus etapin maalipaikalle, mikäli osallistuja ei pysty ajamaan perille.
 • Mahdollisuuksien mukaan kuljetus julkisten yhteyksien äärelle, kun oma ajo on suoritettu tai Rovaniemelle, jos ajat perille saakka.

Usein kysytyt kysymykset

Miten pääsen mukaan?

Kesällä 2023 pääset varmimmin mukaan, kun ilmoittaudut heti! Sinun ei tarvitse missään tapauksessa olla edes puoliammattilainen, mutta niin vakava harrastaja, että 200 kilometriä päivässä on mahdollista. Jututamme kaikki osallistujat ilmoittautumisen yhteydessä. Se ei ole pääsykoe, vaan varmistus siitä että tiedät mihin olet lähdössä ja me taas tiedämme millaista ryhmää olemme kokoamassa. Lullebiegga on ehdottomasti tehtävissä, mutta vaatii pyöräilykokemusta.

No johan on hinnat! Mitä sillä saa?

Kanssamme saat elää kahdeksan päivää ammattilaisen elämää. Voit keskittyä ottamaan mittaa itsestä ja isänmaasta, me hoidamme loput. Matka Hangosta Nuorgamiin on yksi elämäsi seikkailuista.

LBG 8 -paketti sisältää yhdeksän yöpymistä sekä raskaisiin harrasteisiin mitoitetut illalliset ja aamiaiset. Reitillä pidämme huolen sekä sinusta että pyörästäsi. Jos et pysty jatkamaan, niin viemme sinut perille. Osallistumismaksuilla hoidamme perustan kuntoon ja kumppaneidemme avulla nostamme palvelun vielä pykälää korkeammalle.

Voinko ajaa vain yhden etapin?

Jos aikataulut eivät salli koko kahdeksaa päivää, niin suosittelemme kahden tai neljän etapin paketteja, joiden myynti aloitetaan mahdollisimman pian loppuvuoden aikana. Siten pääset osaksi ryhmää ja toimiminen on helpompaa. Talven aikana ilmoitamme tarkemmin mahdollisuuksista tulla mukaan vain yhden päivän ajaksi – herkkuja ne alkupalatkin ovat.

Mitä tarkoittaa Lullebiegga?

Lullebiegga on pohjois-saamea, tarkkaan ottaen käsivarren Lapin paikallissanastoa. Se tarkoittaa etelätuulta ja symboloi lämpöä sekä hyviä asioita. Kun suuntana on Suomi-neito etelästä pohjoiseen, niin se tarkoittaa myös myötätuulta.

Olemme lainanneet saamen kielestä sanan tapahtumamme nimeksi, koska se sopii maailman kauneimman painajaisen nimeksi ja kuvaa tapahtumaamme erinomaisesti. Lisäksi tapahtumamme tulee aina päättymään Suomen pohjoisreunalle, pohjois-saamen alueelle, joten lainasanan käyttöön on perusteet.

Tietojemme mukaan sanaan ei liity negatiivisia tai vastaavasti pyhiä tai muuten kulttuurille leimallisia merkityksiä. Emme käytä saamelaisen kulttuurin tunnuksia tai symboleita ja emme markkinoi tapahtumaamme saamelaisen kulttuurin ilmentymänä. Ennen nimen käyttöönottoa olemme kommunikoineet asiasta saamelaiskulttuurin edustajien kanssa. Kunnioitamme niin Saamen kuin koko Suomen kulttuuria, luontoa ja ihmisiä.

Mitä jos en jaksa perille asti?

Olitpa sitten matkalla perille saakka tai vain yksittäisellä etapilla (toteutuminen toistaiseksi epävarmaa), niin pidämme sinusta huolta! Tavarasi kulkevat maalipaikalle joka tapauksessa ja kuljetamme myös sinut sekä pyöräsi, jos joudut keskeyttämään ajamisen. Mikäli joudut jättämään koko loppumatkan kesken, niin hoidamme sinut kotimatkalle, kulkuyhteyksien äärelle.

Osallistumisen kulut ovat meille ennakkoon varattavia ja sitovia, tämän vuoksi emme pysty palauttamaan ajamatta jääneen matkan kustannuksia. Suosittelemme tämän vuoksi tarkastamaan, että matkavakuutuksesi korvaa keskeytyneen matkan.

En pääse ajamaan, voinko seurata Lullebieggaa jostain?

TV-tuotantoon on vielä pari Lullebieggaa matkaa, mutta laita seurantaan @lullebieggagravel Instassa ja Facebookissa. Päivitämme koko matkan ajan tunnelmia suomalaisen soratien varresta.

Join Lullebiegga!

Fill in your information below if you want to participate in or hear more about Lullebiegga. If you want to participate in the summer 2021 pilot group, tell us briefly about your cycling background and why you want to join.