Etappi 8

Inari-Nuorgam

Päivä: 21/06/2023

Pituus: 210 km

Lemmettylän lausuma:

“Päätöspäivä on juhlaa lähdöstä maaliin. 200km asfaltilla tuntuu lohdulliselta ja finaalin jälkeen jokainen on finaalissa. Ensimmäinen vilaus Norjan lumihuipuista saa niskavillat nousemaan. Viimeinen pätkä Tenojokilaaksossa on kunniakuja, jonka ei soisi loppuvan. Jokaisella on koko loppuelämä aikaa miettiä, mitä on juuri tullut tehtyä.”

 

Reittikuvaus

Hyvää kesäpäivänseisausta, sorakansalaiset! Aamun koleudessa leijuu voiton henkäys. Jäljellä on vain yksi ainoa päivä, parisatainen samppanja-ajo Suomen päälaella. Lullebiegan viimeisenä päivänä ajetaan soralla enää alle 10% ja jokainen on sen suhteen pelkästään tyytyväinen – nyt halutaan enää päästä perille.

Kunnian päivä kulkee Menesjärveltä Inariin ja siitä Kaamasen tielle. Nyt soralla käydään enää seremoniallisten pikkupätkien verran, tukiruotona toimii nelostie. Utsjoen kunnan rajalla ajetaan kuin Suomen katolla: tasaisellä, läpeensä kitukasvuisella ylängöllä. Pitkä lasku kohti Suomen pohjoisinta kuntakeskusta johtaa Utsjokilaakson uljaisiin maisemiin.

Perillä odottaa viimeinen yllätys: Utsjoki on eri asia kuin Nuorgam ja matkaa on vielä 50 kilometriä. Se taitetaan Tenojoen laaksossa. Kun kaikki on jo annettu, niin edessä on vihoviimeinen vitsaus, koukkaus Nuorgamin museotielle. Tämän jälkeen ollaan perillä Suomen päätepysäkillä. 

On vuoden pisin päivä. Käsiä nousee, silmänurkat kostuvat ja samppanjalasit kilahtelevat. On Lullefiestan ja juhannuksen aika.”

Join Lullebiegga!

Fill in your information below if you want to participate in or hear more about Lullebiegga. If you want to participate in the summer 2021 pilot group, tell us briefly about your cycling background and why you want to join.