Etappi 3

Jyväskylä-Tahko

Päivä: 16/06/2023

Pituus: 238 km

Lemmettylän lausuma:

“Kolmospäivä on aina vaikea, katkeaminen vaanii jokaista ajajaa ja betoni täyttää pohkeet. Mikäpä juhlistaisi tunnelmaa paremmin, kuin koko retken suurimmat kilsalukemat. Viesti on kuitenkin lohdullinen: kuningataretappi on samalla koko matkan helpoimmin rullaava ja tilaisuus ajaa paakkuuntuneet reidet auki. Asfaltin osuus on huomattava, mutta se vie sinne mistä loputon sora alkaa.”

 

Reittikuvaus

Kolmospäivä siirtää ajolinjan selvästi Itä-Suomen puolelle. Taival Jyväskylästä Kuopion Tahkolle on koko reitin pisin. Samalla luvassa on ensimmäistä kertaa selvästi enemmän nousumetrejä kuin laskua. Vielä Jyväskylän rajojen sisällä on Rasirinteen raasto, eli nelisen kilometriä yläviistoon johtavaa tietä. Reitti vie Laukaan ja Peurungan kautta Konnevedelle. Etelä-Konneveden kansallispuiston jälkeen siirrytään Savon puolelle ja suunta on Vesannolle. Tätä seuraa yli 80m korkea Sinisen tien nousu. Reitti päättyy Tahko MTB:stä tutuille sorapätkille ja hiihtokeskuksen huomaan. Taival kulkee visusti Järvi-Suomen sydämessä, liki koko päivän matkaa lähimmälle järvelle on alle kilometri. 

Noin 40% matkasta kulkee sorateillä.

 

Join Lullebiegga!

Fill in your information below if you want to participate in or hear more about Lullebiegga. If you want to participate in the summer 2021 pilot group, tell us briefly about your cycling background and why you want to join.