Etappi 6

Posio-Sodankylä

Päivä: 19/06/2023

Pituus: 210 km

Lemmettylän lausuma:

“Luvassa on edelleen hienoa gravel-pyöräilyä, mutta uudella otteella. Kainuun kumpuilu on takana, tien muodot ovat loivempia ja pinta silkkiä. Mieleen on syytä ladata annos huumoria Kitisen kupeen Postitietä varten. Sodankylässä jokainen on onnellinen, että on perillä.”

 

Reittikuvaus

Kuudennen päivän aamuna konkretisoituu Lapin koko. Sinne on saavuttu jo päivää ennen, mutta Lullebieggaa on edessä vielä kolme etappia.

Alkuun päästään lopultakin näkemään Posion juhannusjuhlien miljöö, eli tantereet, joita Steve Kekanan ja Samantha Foxin kaltaiset tähdet ovat kerran tallanneet. Näiden sykähdysten perään ajetaan päivän alkupää Lapin sorateillä. Luvassa on siis rutikuivaa hiekkakangasta ja silkkisen hienoa hietaa aiemmilta päiviltä tutun kivisen soran sijaan. Pölyn hälvettyä päästään ottamaan Napapiirin kiri asfaltilla.

Kemijärven korkeudella maisema voi näyttää yhä pelkältä tulvajärveltä. Päivä kuluu huomattavin osin valtateillä, mutta selvästi eteläpäätä hiljaisemmilla. Vastapainona viimeisellä kolmanneksella odottaa Kitisen vanha postitie. Kesän ´21 Lullebieggassa postitie ajettiin kaatosateessa pahimmillaan kiekot kolmasosan pinnan alla – mutta jokainen selvitti urakan. Koko loppupäivä ajetaan Kitisen vartta aina Sodankylään saakka. 

Päivä sisältää noin 55% ja 120 kilometriä soraa – sen kaikissa olomuodoissa.

Join Lullebiegga!

Fill in your information below if you want to participate in or hear more about Lullebiegga. If you want to participate in the summer 2021 pilot group, tell us briefly about your cycling background and why you want to join.