Etappi 7

Sodankylä-Inari

Päivä: 20/06/2023

Pituus: 213 km

Lemmettylän lausuma:

“Luvassa on aito, autenttinen Lapin kokemus. Loputtoman jänkän lävistys ja puolimatkan baari jättävät ihmiseen ikuisen jäljen. Kun tunturit alkavat kohota taustalle, niin Hangon hiekkarannat tuntuvat eri maanosalta. Päivän päätteeksi 1500km on puhki ja se on aherrettu pienillä teillä – Suomen monimuotoisuus on tullut selväksi.”

 

Reittikuvaus

Seitsemäs päivä suuntaa soralle heti Sodankylän keskustan jälkeen. Tai tarkkaan ottaen reitti Kittilän Jeesiöön on jo edellisenä päivänä tutuksi tullutta silkkisen hienoa hiekkatietä. Pienen asfalttisiivun jälkeen otetaan suunta jänkälle ja 80 kilometrin mittaiselle erämaataipaleelle. Päivän nähtävyys on puolimatkan krouvissa vastaan tuleva Tieva-Baari, jossa saa kokea kappaleen kauan sitten kadotettua Suomea.

Tievassa Suomen sorat on ajettu loppuun ja loppupäivä rullataan asfalttitiellä, mutta yhdellä isänmaan kauneimmista. Reitti tasapainoilee Hammastunturin erämaa-alueen ja Lemmenjoen kansallispuiston välissä. Illan tullen – joskaan iltaa ei enää vähään aikaa ole tullut – pyörät parkkeerataan Inarin Menesjärvelle. Jos kahta päivää aiemmin ajettiin kolmen maakunnan alueella, niin seitsemänteen päivään mahtuu enää kolme kuntaa ja näistä ainoastaan pieni hipaisu Kittilän puolelle. 

Soratietä taipaleella on 55%, jälleen noin 120 kilometriä.

Join Lullebiegga!

Fill in your information below if you want to participate in or hear more about Lullebiegga. If you want to participate in the summer 2021 pilot group, tell us briefly about your cycling background and why you want to join.