Toinen kunnian päivä

Keskiviikkona starttaa Lullebieggan kiharainen kakkosetappi. Taival kulkee neljän maakunnan kautta ja vie kymmenen Lulleniekkaamme syvälle aidon sorateiden Suomen uumeniin. Matka lähtee Hämeenlinnan Aulangon aatelisidyllistä ja päättyy Keski-Suomen rallin raatelemille sorapätkille. Onneksi on jo keskiviikko!

– Tänään mennään kylään soran kuninkaan hoviin, kertoo avauspäivän pölyttämä Lullebieggan reittimestari Lemmettylä.
– Luvassa on gravelia kaikissa sävellajeissa: on tuoretta, terävää, jyrkkäprofiilista ja raikkaasti rullaavaa. Pääpaino on jälkimmäisessä valituilla herkuilla.

Lemmettylän herkkuresepteistä saatiin lipaisu jo avauspäivänä, kun muhkuraiset tiet kutistuivat paikoin poluiksi ja veivät kymmenikön Nevilän myllyn kaltaisten muinaisjäänteiden äärelle. Kilometrejä on 205, joista soralla 103 – tuplasti enemmän kuin Paris Roubaix´n mukulakiviklassikossa on mukulaa. Nousumetrejäkin kertyy jo yli puolitoista kilometriä ja nyt terävinä keskisen Suomen kukkuloina. Ennen kuin Jyväskylän Laajavuori armahtaa ajajat, vedetään vielä useamman erikoiskokeen mittainen pätkä Suurajojen rallipolkuja ja koetaan autenttista suomalaista kulttuurihistoriaa. Niin mitä historiaa? Laita Instassa @Lullebieggagravel seurantaan ja asia valkenee.

 

Share

Join Lullebiegga!

Fill in your information below if you want to participate in or hear more about Lullebiegga. If you want to participate in the summer 2021 pilot group, tell us briefly about your cycling background and why you want to join.