Ensimmäinen siivu Suomea selätetty

Lullebiegga ´21 on todella käynnissä! Kymmenen urheaa pölyisten teiden haastajaa polkaisi lopultakin käyntiin taipaleen kohti Nuorgamia. Matka käynnistyi juhlavasti Hangon vapaudenpatsaalta, kukonlaulun aikaan. Varhaisesta aamusta huolimatta Lullebieggan saattoi matkaan Hangon kaupunginjohtaja Dennis Strandell – kiitämme nöyrimmästi kunniasta.

Vastalahjaksi Lullebiegga lupasi viedä palan Hankoa kotimaan toiseen päätyyn. Strandell jokaiselle sorateiden sankarille tarkoin ja pieteetillä valitun pikkukiven Hangon hiekkarannoilta ja tehtävä on selvä: ajaa kivi Napapiirin yli ja aina perille asti, ja kiskaista Tenojokeen viikon päästä.

Mission tuoma painolasti ei matkantekoa hidastanut. Reitti kulki Fiskarsin, Nummen ja Lopen kautta Hämeenlinnaan. Fiskarsin idyllissä vielä pirskahteli epäusko siitä mitä todella ollaan tekemässä, mutta Lopella läppä alkoi jo väsyä ja todistettavasti neljä eri henkilöä kertoi vitsin lopen uupuneista polkijoista. Mitä mahtaa olla luvassa, kun yöttömän yön raja alkaa häämöttää. Mutta jokainen pääsi perille Hämeenlinnaan ja Suomen komeimman linnan edustalla kiemursi yksi ainoa ryhmä.

– Tämä oli hieno aloitus. Saimme nähdä parhaita paloja eteläisestä Suomesta ja matkaa tehtiin tiiminä. Lähdimme matkaan yhdessä ja tulimme perille yhdessä, minusta se on aivan upeaa, tiivisti Lullebieggan soraveteraani Lemmettylä.

Kymmenen kuskin joukkoon mahtui niin kilpaurheilijoita kuin harrastajia, pitkien sorataipaleiden marinoimia tekijöitä sekä tuoreempia gravel-ajajia. Jo avauspäivänä meni rikki yksi henkilökohtainen soralenkin pituusennätys – ja ensimmäinen etappi oli reitiltään koko kahdeksanpäiväisen lyhin.

 

Share

Join Lullebiegga!

Fill in your information below if you want to participate in or hear more about Lullebiegga. If you want to participate in the summer 2021 pilot group, tell us briefly about your cycling background and why you want to join.